Tehus i Birkelunden Opgaven bestod i at skulle tegne et tehus i birkelunden og lave en grafisk identitet til. Te i danmark er tæt forbundet med hjemlig hygge. Jeg har derfor lagt stor vægt på st skabe en intim og privat atmosfære. Stemningen skal være som mormors bondehus ude på heden, lavloftet med bindingsværk, og stråtag, hvor man sidder i sofaen med dynen over sig, ild i pejsen og den varme kop te i hånden.
Med den grafiske identitet ønskede jeg at vise stemningen i tehuset, og at symboliserer at bygningen lå i en lysning i en birkelund. Med Go-Card kommer budskabet om Tehuset ud til beboere og besøgene i København. Mit Go-Card har på forsiden en tegning der leder tankerne tilbage til teselskaber i saloner hvor damerne sladrede sammen. I baggrunden af kortet ses tehuset som en stregtegning så nye gæster kan genkende stedet selvom kortets forside er en abstraktion. På bagsiden er der plads til at skrive en hilsen og sende til en kær. I midten ses husets adresse og åbningstider samt logo. Loget består af silouetter af birketræer som danner en lysning hvori navnet står. Navnet TehuseT er valgt fordi ordet Te forkommer både i starten og slutningen af navnet. Samtidig symboliserer de store T´er søjlerne som holder bygningens markante tag. Den sarte pastel grønne er valgt for at passe til stedet elegance og historien om te i det grønne.
Mit hovedgreb har været taget og bygningens grundform. Huset er formet så det synes at favne ankomne gæster, og giver en stemning af velkommenhed. Tagets form er givet ud fra de forskellige rumligheder tehuset skulle indeholde: Indendørs siddeområde, udleveringsdisk og udendørs siddeområde. Ved det indendørs siddeområde krummer taget ned til begge sider og skaber en hulestemning for de siddende gæster. Herfra løfter taget sig op og byder velkommen ved ankomst og udleveringdisken. Taget slutter til sidst af ved at stræbe op mod himlen og giver det overdækket udendørsområde fri udsigt til lunden. Behovet for personaleområde, toilet og disk har jeg løst ved et møbel der har de samme kurver i plan som taget har i snit, samtidig skulle møblet indgå i et samarbejde med yder væggene for at skabe den rigtige følelse ved indgangsituationen og siddeområdet bag. Ligesom bygningen favner gæsten gør desken det også, og bagved skabes et lille privat område hvor man kan vælge at sidde for sig selv med en mere uforstyrret udsigt.
Emballagen til Tehuset er også præget med husets farver og logo. Øverst er en stor tedåse som stedets lager af te opbevares i. Lysningen fra logoet er brugt på dåsen, men i stedet for TehuseT står der dåsens indhold. Nederst er poser som kunder kan købe teen med hjem i, og en bærepose til at samle det hele i.